Eroarea: Internet Explorer cannot display the webpageIn general aceasta eroare poate sa aiba mai multe cauze. Sa vedem insa cum se poate descoperi problema cu cateva cunostinte minime de utilizare a calculatorului.

Pasul 1

Deobicei trebuie vazut daca site-ul este functional dpdv al adresei IP. Dati click pe Start -> Run si scrieti la comanda "cmd" apoi apasati Enter.


Pasul 2


Scrieti comanda "ping www.somesite.ro", unde "www.somesite.ro" este site-ul dvs.

Daca primiti mesajul ca in fereastra de mai sus gen "could not find host", inseamna ca site-ul dvs. nu are o adresa IP alocata sau serverele DNS sunt inaccesibile. Dati click [aici] pentru a continua testele.
   
Daca primiti un mesaj de genul "Pinging www.somesite.ro [adresa.ip] with 32 bytes of data", inseamna ca site-ul are o adresa IP vizibila si exista o problema de conexiune. Dati click [aici] pentru a continua testele.
   
Pasul 3
 
Ca sa vedem mai exact de unde este problema scriem comanda "nslookup" si apasam Enter, apoi scriem numele site-ului si apasam Enter ca in fereastra de mai jos:In cazul in care primim din nou eroare, am redus problema la trei posibilitati:
1) nu sunt setate nameserverele pentru domeniu la registrar
2) serverul DNS al providerului de internet(in acest caz 192.168.0.1)  nu este functional
3) serverul providerului de hosting nu este functional.

Ca sa vedem insa clar de unde este problema, mai este necesar un singur lucru, sa interogam si un alt nameserver. In acest caz am luat ns.rdsnet.ro, dar este de preferat sa interogati unul din nameserverele domeniului care nu va functioneaza. Daca folositi nameserverele providerului unde aveti gazduit domeniul si tot nu functioneaza, probabil ori nameserverele sunt gresite, ori nu ati adaugat domeniul in control panel, oricum in ambele cazuri zona nu exista pe nameserverul in cauza si va trebui sa contactati providerul sau sa descoperiti ce anume ati setat gresit.


Mai exista uneori si posibilitatea ca nameserverele providerului sa functioneze si sa raspunda corect, la registrar sa fie setat corect si totusi domeniul sa nu functioneze. In acest caz, deobicei este o problema cu propagarea nameserverelor de la registrar, daca problema nu se auto-remediaza in 24 de ore, va trebui sa contactati suportul tehnic de la registrar or de la providerul de hosting.

Pasul 4
Cum ar trebui sa apara insa rezultatele? Ca in fereastra de mai jos. Puteti vedea diferenta intre un domeniu care nu exista www.somesite.ro si www.google.comPasul 5
Daca site-ul dvs. are un IP, chiar raspunde la ping, totusi IE tot da eroare. Se mai poate face un test rapid si simplu: dati click pe Start -> Run si acolo scrieti comanda "telnet www.somesite.ro 80" (unde desigur www.somesite.ro este numele site-ului care nu va functioneaza.

Daca va apare fereastra de telnet de mai sus si un prompt care asteapta sa tastati ceva, inseamna ca si serverul raspunde si serviciile ar trebui sa functioneze. Puteti testa in telnet dand comanda "GET / HTTP/1.0". Daca dupa ce lansati comanda din Start->Run "telnet www.somesite.ro 80" fereastra telnet se inchide automat instant, atunci probabil serverul HTTP la providerul de hosting este oprit.


Internet Explorer Debug MAP
 Read this article Email this article

Article © Support ABO NETShare


©21-Jul-2024