Cum se seteaza nameserver-ele?


Ati adaugat domeniul in contul dvs. de hosting, insa nu este suficient pentru ca acel domeniu sa fie accesibil de pe internet. Trebuie sa cumparati domeniul in cauza (de ex. numedomeniu.ro) si acest domeniu trebuie sa aiba setate corect nameserverele. In aceasta pagina veti afla care este procedura pentru setarea serverelor DNS pentru un domeniu.

Fiecare domeniu are setate in general doua adrese care reprezinta serverele DNS, servere care tin zona pentru acel domeniu.

Pentru a afla care sunt DNS-urile alocate unui domeniu pe care l-ati adaugat in control panel, autentificati-va in control panel; iar din lista din stanga dati click pe numele domeniului.
In partea drepta vor aparea informatii legata de domeniul respectiv precum si DNS-urile ce este necesar sa fie setate pentru domeniul respectiv.

De exemplu, in acest caz,  pentru domeniul numedomeniu.ro, este necesar sa fie setate DNS-urile:

ns.hostingweb.ro
ns2.hostingweb.ro

Nu este necesar sa setati si IP-urile.

Aceste DNS-uri se seteaza in pagina de administrare a domeniului respectiv astfel:

1. Daca este un domeniu .ro aceste DNS-uri le setati in pagina:

https://epp.rotld.ro/domadmin/cgi-bin/login?lang=ro

urmand instructiunile din pagina respectiva

2. Daca este vorba de un alt domeniu, decat cele cu tld .ro, modificarile se realizeaza din panoul de administrare pentru domeniul respectiv. Adresa panoului de administrare v-a fost oferita de catre firma prin care ati cumparat domeniul. Daca nu mai aveti aceasta adresa, va recomandam sa luati legatura cu firma prin care ati inregistrat domeniul respectiv.

 Read this article Email this article

Article © Support ABO NETShare


©21-Jul-2024